torsdag 17 januari 2008

Bloggcensur när Knutby FFS närstuderas

Nyss gjorde jag en kommentar på Aletheias tankesmedja, men den stoppades för att där fanns för många länkar.

Nåja, ibland blir det för närgången uppmärksamhet och Magica de Hex hade väl brutit av trollspöt om hon hade sett sin profetia i bloggen.


Detta försökte jag få in som kommentar och nu skickar jag ut det i cyberrymden utan adress:

Jag tror inte att Knutby FFS är en unik församling med avseende på slutenhet och elitism. Alla församlingar med karismatiska ledare, tenderar att bli självupphöjande och se just sin Kristustolkning som den absolut rätta.

Det unika med Knutby FFS är att en ledare prövar teorin om att hon är Kristi Brud. Runt denna befängda självupphöjelse formas naturligtvis en rent sjuklig hängivenhet som resulterar i en anda där allt är tillåtet om ledningen godkänner det. Den egna teokratin står över samhällets lagar.

Detta parat med den fixering vid att ”gå hem” snarast möjligt, som Kim Vincents predikningar, ofta visar på, måste skapa en känsla av att jordelivet bara är en transportsträcka till paradiset och att jordiska mödor är tämligen meningslösa.

Med detta perspektiv är det inte underligt att det arrangeras hemgång och partnerskap efter ledarskapets mallar.Jag har googlat Knutby och funnit en del verkligt intressant material. Det är möjligt att liknande tokerier förekommer i andra församlingar och därför är det bra att den i Knutby blir exponerad som ett varnande exempel.

Ett genusprogram som är en manual i kvinnligt och manligt beteende.
http://forum.alltominget....ndex.php/topic,411.0.html

En profetia som verkligen är uppseendeväckande. http://forum.alltominget....ndex.php/topic,705.0.html

Slutligen en intressant föreläsning med inslag av riktiga amerikanska män och städdirektiv från Gud.
http://www.esnips.com/doc...b1fc22507a/KristiBrud.mp3

Inga kommentarer: